top of page
Zoeken

Nancy & VIncent | Vanlife | Leven in een camper

"Toen ik nog werkte'

zelfbouw camper

Nancy en Vincent hebben vanaf oktober 2017 een sabbatical en besluiten een mooie en lange reis te maken door Midden en Zuid Amerika. Ze verkopen het grootste deel van hun bezittingen en bereiden zich voor op de reis. Om Chili en Argentinië te ontdekken huurden ze een 4 x 4 met rooftoptent. Door deze manier van reizen begon het een beetje te kriebelen om een camper te kopen. Ze ervaarden dat het een fijne manier van reizen is. Je hebt immers alles bij je. 

Nadat ze 8 maanden hebben gereisd komen ze weer terug in Nederland. Ze kopen een nieuw huis in Hilversum en richten de woning weer in met nieuwe meubels met het idee dat ze voorlopig wel genoeg gereisd is en zullen settelen. 


Het bloed kruipt waar het niet gaan kan! Die ideeën over reizen en een camper blijven in hun gedachten. Nancy en Vincent zouden graag met hun 50e met pensioen willen gaan. Nancy is enorm gedreven en maakt een plan om dit te behalen. Ze hebben een flinke meevaller en sommige dingen, zoals het kopen van een beleggingspand, gaat sneller als gedacht. Hun droom, om te leven in een camper,  komt weer een stukje dichterbij! 

Nadat ze flink gespaard hebben voor hun droomcamper, kopen ze in November 2021 een Mercedes Sprinter van bijna 7 meter. Ze zullen hem zorgvuldig zelf (en met een beetje hulp) gaan verbouwen tot hun ideale huis op wielen. 




wonen in een camper

Er volgen maanden waarin veel geklust wordt aan de camper en de mogelijkheid om eerder op reis te gaan, kwam steeds dichterbij. Uiteindelijk zeggen ze allebei hun baan bij de politie op en volgen er nog enkele spannende weken. Het huis, auto's en alle spullen die 3 jaar geleden nieuw zijn gekocht dienen weer verkocht te worden. Er blijven 2 verhuisdozen en een schoenendoos over. 

Eindelijk is het dan zover, september 2022, vertrekken Vincent en Nancy met hun campervan de wereld in. De eerste weken moeten ze wennen aan hun nieuwe levensstijl, maar dit gaat sneller als verwacht. De camper voelt aan al thuis. Na 2 maanden passen ze in Spanje op een Finca. Ze willen graag de mooie dorpjes en de omgeving ontdekken en maken zich direct nuttig. Ze runnen de finca met gastverblijven, kippen en katten. Een drukke periode, want Nancy is ook gestart met gaar ZZP werkzaamheden als remote HR adviseur. Kortom, iets minder rust dan wat ze van te voren hadden bedacht. Toch blijkt het puur geluk, dat vrije leven.



Nancy

Nancy schreef op Instagram:

De realiteit afgelopen week was dan ook dat ik meer uren draaide dan een gemiddelde werkweek. Het grote verschil is, dat het niet voelt als werken. De tranen schieten soms spontaan in mijn ogen als ik hier over de bergen uitkijk terwijl ik de zoveelste was ophang. Puur geluk is dat. Naar bed gaan met een voldaan gevoel en wakker worden met het enthousiasme en de zin om weer een dag te gaan knallen.








De weken erna gebruiken ze om op zoek te gaan naar een potentiële woning. Ze hebben geen haast, maar willen vooral de ervaring op doen. Veel sneller dan gedacht vinden ze hun woning en vanaf januari 2023 zullen ze aan het klussen gaan. Settelen? Nee dat is nog steeds niet voor hun. Ze willen de woning voor een groot deel van het jaar verhuren en daarnaast is het ook fijn om een plekje te hebben, waar ze terecht kunnen als ze even uit de camper willen. Ondertussen reizen ze op dit moment met de camper door Marokko.


Wil je meer horen? In de podcast hoor je het gehele inspirerende verhaal van Nancy! Heb je plannen om te emigreren naar Aruba, Spanje of Italie, lees dan onze andere verhalen.

Comments


Leven in het buitenland podcast (6).png
  • Instagram

Wij zijn Leven in het buitenland!

Nadat wij zelf hebben gemerkt dat er ontzettend weinig te vinden is over emigreren is het mijn missie geworden om andere avonturiers zo goed mogelijk te ondersteunen. Er is namelijk zoveel wat ze je vooraf niet vertellen over emigreren. Praktisch en emotioneel. Het is onze missie om daar verandering in te brengen.

bottom of page