top of page
Zoeken

Marie Louise & Harold | Gardameer


Harold En Marie Louise emigreerden

November 2021: In een wereld die in de greep was van de voortdurende onzekerheden van de coronatijd, besloten Harold en Marie Louise om hun eigen droom te najagen. Ze besloten de sprong te wagen en hun vertrouwde huis in Groningen in te ruilen voor een onvergetelijk avontuur aan het Gardameer in Italië.

Deze reis begon niet zomaar; het was een droom die diep geworteld zat in het hart van Marie Louise. De betoverende kracht van het Gardameer had haar al van jongs af aan in zijn greep. Het was het ideale beeld van de Italiaanse droom, en ze besloten dat het tijd was om die droom werkelijkheid te laten worden.


Wat er ook gebeurt, wij gaan sowieso op avontuur.

De mogelijkheid om remote te werken door Corona opende de deuren naar een nieuw leven. Hun eigen bedrijf zou ook vanuit Italië gerund kunnen worden. Dat deden ze immers al 1,5 jaar vanuit huis. Ze boekten een week vakantie aan het Gardameer, pakten hun gloednieuwe puppy in de auto, en ze begonnen aan hun reis naar het land van pasta, zon en ongekende avonturen.


Bij aankomst in het geliefde land begon hun zoektocht naar het perfecte huis. Ze hadden een lijst met huizen om te bezichtigen, maar contact krijgen met makelaars bleek een hele opgave. Vastberaden om hun droom niet te laten vervagen, bleven ze speuren naar de perfecte plek.


Toen gebeurde het onverwachte. Ze stuitten op een huis dat direct werd verhuurd door de eigenaar, gelegen op het terrein van een villa, achter een grote muur. Er was echter een obstakel - de eigenaresse wilde geen honden in het huis. Maar Marie Louise gaf niet op en stuurde een bericht of ze het nogmaals wou overwegen. Zij was verliefd geworden op het huis. Haar vastberadenheid en haar verliefdheid op dit huis charmeerde de eigenaresse uiteindelijk om een uitzondering te maken. Ze kregen de kans om op audiëntie te komen met de hond. "Onze gloednieuwe, drukke pup van 14 weken was hierin absoluut geen optie, we besloten onze schattige Cockerpoo van 8 jaar mee te nemen" zegt Marie Louise. Dat hielp! De eigenaresse ging akkoord. Met een jaarcontract inde zak reden ze terug naar Nederland.


Ze verkochten al hun bezittingen in Nederland en vertrokken met een auto vol herinneringen, honden en een paar koffers naar Italië. Zes grote verhuisdozen vol spullen waren nog onderweg via de post, maar dat kon hun opwinding niet temperen.



Eind februari lagen ze in hun lege huis op een luchtbedje. Klaar voor het grote vertrek de volgende ochtend. De reis ging voorspoedig en het plezier was groot. 26 Februari om 14.00 uur liepen zij hun nieuwe woning binnen, in hun nieuwe thuisland. 

De eerste periode was veel geregel. Inschrijving in het land. Wist je bijvoorbeeld dat je in Italië thuis moet blijven als jij je in hebt geschreven? Ze komen namelijk controleren of je echt op die plek woont. Op zoek naar een meubelzaak voor een bureau, postkantoor zoeken, huisart vinden etc. 

De eerste periode verliep voorspoedig. Elke dag stonden wij met veel meer energie als in Nederland op om iets van de dag te maken. Elke dag had iets bijzonders. Eerst werken en daarna wat leuks doen. Dat werd al snel tussen de locals aan het meer in de namiddag. Ons ritme en nieuwe gewoonten kwamen sneller als verwacht. Na een maand hadden wij dat nieuwe leven redelijk onder controle. Het scheelt natuurlijk dat ons werk op afstand hetzelfde bleef. Toen onze spullen die wij via de post verstuurd hadden, onverwachts voor ons huis stonden, was de blijdschap groot. Het is heerlijk om op zo'n afstand een aantal van je eigen spullen te hebben. Hoe onbenullig dit ook lijkt in Nederland

Hoe langer ze woonden in Italië, hoe duidelijker werd dat er steeds meer druk op Marie Louise kwam te liggen, vanwege het bedrijf in Nederland. Klanten hadden sinds Corona toch weer behoefte aan live contact. 

Marie Louise vertelt: 

Klagen mogen wij natuurlijk niet. Als je een goed lopend bedrijf hebt waardoor je in staat bent te verhuizen naar een ander land, ben je een gezegend mens. Wij hadden alleen niet verwacht dat na Corona deze vraag weer zo groot zou zijn. We hadden gepland dat wij elke 4 maanden een maand richting Nederland zouden gaan. Onze aanvragen in Nederland liepen op en de werkdruk voor medewerkers was te hoog. We besloten daarom terug te gaan naar Nederland en onze schouders eronder te zetten. Met als absolute belofte zo snel mogelijk terug te komen. 



Emigratie Harold en Marie Louise

In juli vertrokken ze richting Nederland met een auto vol spullen. Teleurgesteld maar vastberaden om terug te komen. Ondertussen werken ze hard aan hun toekomst in hun droomland. Het bedrijf is anders ingericht en er is een nieuw bedrijf gestart. Deze zal beter passen bij het leven zoals zij het willen leven. Op hun voorwaarden.


Luister het hele verhaal van Harold & Marie Louise in de podcast.


Wil je verhalen lezen van andere Nederlanders? Lees bijvoorbeeld het verhaal van Aruba of Spanje.

Commentaires


Leven in het buitenland podcast (6).png
  • Instagram

Wij zijn Leven in het buitenland!

Nadat wij zelf hebben gemerkt dat er ontzettend weinig te vinden is over emigreren is het mijn missie geworden om andere avonturiers zo goed mogelijk te ondersteunen. Er is namelijk zoveel wat ze je vooraf niet vertellen over emigreren. Praktisch en emotioneel. Het is onze missie om daar verandering in te brengen.

bottom of page