top of page
Zoeken

Emigreren met kinderen: is het mogelijk?



emigreren met kinderen
Emigreren met kinderen

Emigreren met kinderen is een veel besproken onderwerp waar de meningen flink over verdeelt zijn. De een vindt het niet kunnen en de ander is van mening dat kinderen voldoende flexibel zijn om dit aan te kunnen. Kortom, zoveel meningen maar ook heel veel verschillende kinderen. Hoe een emigratie voor kinderen zal verlopen is afhankelijk van leeftijd en karakter. Dat kan je op voorhand niet voorspellen. Wel is het belangrijk om het emigreren met kinderen voorzichtig aan te pakken en goed voor te bereiden. Wil jij weten wat belangrijk is als je wil emigreren met kinderen? lees dan ons artikel.


Emigreren met kinderen: het gesprek

Je ziet vaak gebeuren dat ouders zo enthousiast zijn over het emigreren dat ze dit zo snel mogelijk willen overbrengen op de kinderen. Zij zullen immers ook wel zo enthousiast worden als ze het horen. Helaas is niets minder waar. Kinderen zullen zich snel niet begrepen voelen als de boodschap rauw op hun dak komt vallen en er enkel ruimte is voor enthousiasme. Een gesprek dient daarom goed voorbereid en doordacht plaats te vinden. Allereerst is het belangrijk dat het gesprek plaats zal vinden met beide ouders en het samen ook goed voor te bereiden. Hierdoor zorg je ervoor dat de kinderen de ruimte voelen om te reageren zoals zij dat voelen.


Emigreren met pubers

Uiteraard hebben alle leeftijden een andere behoefte tijdens het emigreren. Waar kleuters voornamelijk druk zullen zijn met welk speelgoed mee moet, hebben pubers andere zorgen. Zij zullen zich meer zorgen maken over waar ze komen te wonen, hoe het eruit komt te zien, naar welke school ze zullen gaan etc. Het is belangrijk om alle kinderen in het gezin op basis van hun behoefte te ondersteunen.


Emigreren met kinderen: het vertrek

Het vertrek uit je vertrouwde omgeving en de eerste periode in je nieuwe thuisland kunnen uitdagend zijn, vooral voor kinderen. Het is belangrijk om een ondersteunend netwerk op te bouwen van familie en vrienden om je te helpen bij de overgang. Daarnaast is het ook nuttig om je kinderen te betrekken bij activiteiten en clubs in hun nieuwe omgeving, zodat ze zich sneller thuis voelen.


Emigreren met kinderen is een uitdagende maar ook opwindende ervaring die nieuwe kansen en mogelijkheden biedt voor het hele gezin. Met de juiste planning, ondersteuning en toewijding kunnen jullie samen een succesvolle overgang maken naar jullie nieuwe thuisland en een nieuw hoofdstuk beginnen in jullie leven. Wil je precies weten hoe je de voorbereiding, het gesprek en het gehele emigratieproces makkelijker maakt voor kinderen? Bekijk dan onze Masterclass emigreren met kinderen.


Kommentare


Leven in het buitenland podcast (6).png
  • Instagram

Wij zijn Leven in het buitenland!

Nadat wij zelf hebben gemerkt dat er ontzettend weinig te vinden is over emigreren is het mijn missie geworden om andere avonturiers zo goed mogelijk te ondersteunen. Er is namelijk zoveel wat ze je vooraf niet vertellen over emigreren. Praktisch en emotioneel. Het is onze missie om daar verandering in te brengen.

bottom of page