top of page
Zoeken

3 redenen om te emigreren naar Spanje

Emigreren daar dagdromen vele mensen van. Toch blijkt voor veel mensen de stap zetten een te groot avontuur. Steeds meer mensen besluiten wel de stap te wagen om de ratrace, drukte of slechte weer in Nederland te ontvluchten. In dit artikel 4 redenen om te emigreren naar Spanje.


Spanje

Naar Spanje emigreren vanwege de zon

Tja, de all time favorite reden. Je verhuist natuurlijk naar Spanje vanwege de vele dagen zon. Het is niet voor niets bewezen dat niet alleen de zon maar ook het hele klimaat mensen een stuk gelukkiger maakt. Wat wil je ook als je bijna elke dag op staat met een blauwe lucht en een lekker zonnetje? Het enige kleine nadeel is misschien dat de winters er toch wel erg warm kunnen worden maar goed.. daar zijn airco's en zwembaden dan weer super handig voor. Het klimaat is een veel gehoorde reden om te verhuizen naar Spanje


Emigreren naar Spanje vanwege woonlasten

Verdrietig maar waar: Huizen in Spanje zijn op veel plekken een stuk goedkoper dan in Nederland. Begrijp mij niet verkeerd. Als je in een hoofdstad midden in het centrum een huis wil kopen, dan zal die prijs behoorlijk dicht tegen Nederlandse prijzen aanzitten. Toch zijn er veel gebieden waar je voor aanzienlijk minder geld dan in Nederland een huis kan kopen. Meestal heb je onder de 100.000 euro al de mogelijkheid om een vrijstaande woning te bemachtigen. Ook de huurprijzen zijn buiten de toeristische plaatsen een stuk voordeliger dan in Nederland. Nog een goede reden om die sprong te wagen en te emigreren naar Spanje.


Let's talk about food

Het is niet alleen het eten wat het emigreren naar Spanje aantrekkelijk maakt natuurlijk. Het is de hele ambiance. Het is het eten, de wijn, de siesta, het leven op een lagere versnelling en extra genieten van het leven. Iets wat in Nederland een behoorlijke uitdaging kan zijn met ons klimaat en de drag naar meer. En laten wij eerlijk zijn, aardappelen inruilen voor tapas is niet echt lastig toch?


Uiteraard is dit een artikel met een knipoog. Een reden om te emigreren zal groter zijn dan het eten en de zon. Toch is Spanje voor vele de bestemming bij emigratie. Emigreren naar Spanje is veruit favoriet onder Nederlanders en Belgen. Ben jij bezig met een emigratie en wil je weten wat je allemaal moet regelen?

Comments


Leven in het buitenland podcast (6).png
  • Instagram

Wij zijn Leven in het buitenland!

Nadat wij zelf hebben gemerkt dat er ontzettend weinig te vinden is over emigreren is het mijn missie geworden om andere avonturiers zo goed mogelijk te ondersteunen. Er is namelijk zoveel wat ze je vooraf niet vertellen over emigreren. Praktisch en emotioneel. Het is onze missie om daar verandering in te brengen.

bottom of page